Egy jófej csapat

Akikre nyugodt szívvel rábízhatod szeretett ebedet

Nem "Oktatók" vagyunk, csak egyszerű emberek, akik segítenek

Bár szakmailag folyamatosan fejlődünk, nem úgy tekintünk magunkra mint a Nagy Megmondókra. Nem csak a kutyákkal bánunk emberségesen, de Veled is.

Nem erőltetjük bele a kutyádat semmibe

Ha valami esetleg nem megy, keresünk másik módot. 😊 Nálunk nincsenek kényszerek.

Se Te, sem a kutyád nem vagytok hibásak. Ha nem válik be, megnézzük egy másik módon. Nem kőbe vésett módszerekkel dolgozunk, azt és úgy használjuk, ami nálatok beválik.

“Ezért nem fekszik le a kutyád mert nem hallgat rád, mert nem vagy elég jó gazdi!” helyett

Elhoztad tanfolyamra! Jó gazdi vagy! Foglalkozol vele! Ha valami rosszul ment, majd helyre hozzuk! 🤝

A Dogitivity Budapest víziója

Képzeljünk el egy világot, ahol minden gazdi felelős állattartó. Figyelembe veszik kutyáik mentális és fizikai szükségleteit, meghozzák a szükséges áldozatokat. Sikerül érzelmi érintettségükön túltenniük magukat; és a kutya nevelését, tanítását nem lehetőségként kezelik, hanem egy olyan résznek az életétünkben, ami szükséges, ahhoz, hogy a saját és környezete életét a lehető legkényelmesebbé, kiegyensúlyozottabbá tegyék. Egy olyan világot, ahol a gazdik ismerik kutyáik jelzéseit, a kommunikációjuk alapköveit és eszközeit, ahol az ebek ismerkedésének kimenetele nem a kutyás ember napi TippMixe. Egy társadalmat, ahol két gazdi csak abban ért egyet, hogy a harmadik rosszul csinálja. Ahol az emberek odafigyelnek egymásra, a kutyáikra, egymás kutyáira. Ahol nem fáradtság összeszednünk magunk után kutyusunk napi termését, és ahol nem számit luxusnak az, ha kedvencüket megfelelő körülmények között, rátermett trénerek közreműködésével szeretnénk képezni. Ahol nem szankciókkal és szigorításokkal kell fenyegetőzni ahhoz, hogy a gazdik végre megértsék, a kutyád komoly hatással van a közvetlen környezetére, legyen az jó vagy rossz.

Ugye milyen kellemes lenne. Milyen nyugodt kikapcsolódást is jelentene így kutyusainkkal egy-egy séta vagy kirándulás. Milyen jó lenne, ha a kutyafuttatók és parkok tele lennének szófogadó, behívható, jól szocializált és kiegyensúlyozott kedvencekkel.

Ez az én vízióm. Talán álomszerűnek tűnik, talán az elkövetkező évszázadban sem érjük el ezt a szintet, de már ma tehetünk egy lépést, hogy közelebb kerüljünk egy ilyen társadalomhoz. És ezért éppen rád van szükségem! Éppen te kellesz ahhoz, hogy eggyel több tudatos gazdi legyen a világon. Azt gondolod, nem számít, hogy éppen te leszel-e tudatos gazdi vagy sem, a te hatásod a többi kutyásra hatalmas. Ha a te kutyád kiegyensúlyozott és jól reagál, akkor mások is elérhetőnek érzik ezt a célt, és talán pont a te hatásodra válik, majd az a srác vagy lány a parkból tudatosabb gazdivá.

A célom, hogy ennek elérésében, a legemberibb módon segítsek. Egy olyan módszerrel, ami egyaránt hatásos és humánus is. Hogy olyan eszközöket biztosítsak számotokra, amik kényelmesebbé, nyugodtabbá tehetik mindkettőtök életét. És magabiztosan, használható tudással engedjelek vissza Titeket a abba világba, ami egyszer talán olyan lesz mint a víziómban. De addig is rajtunk múlik, hogy egyre közelebb kerüljünk egy ideális kutyás társadalomhoz..

Bemutatkozik
a csapat

Szakértelem, és emberség

Shinji

Takács Péter

Kutyaoktató vezető

Rocky

Budács Szimonetta

Kutyaoktató

Takács Liliána

CEO - Aki mindent egyben tart

Takács Péter

Kutyaoktató vezető

Az én sztorim

Kezdjük az elején?
Megszülettem, felcseperedtem...
Inkább kezdjük onnan, ami közvetlenül érinti a jelent.

Immár négy éve, hogy Shinji boldogítja a mindennapjaimat. Megláttam egy képet róla és tudtam: „ő az én kutyám!“ Elmentünk érte a Ceglédi- Öregszőlő Kutyamenhelyére, ahol egy kedves szemű, kissé bizalmatlan kutyus fogadott. Körülbelül egy éves volt, mikor hozzám került, nem volt babakutya, nem voltam ott azoknál a pillanatoknál, amik fontosak a stabil alapok építéséhez egy kölyökkutya életében, mégis egyből megtaláltuk a közös hangot. Pár hétbe belekerült, míg bizalmába fogadott. Mind a mai napig emlékszem az első alkalomra mikor meg merte nyalni a kezem és rájött, hogy innentől kezdve az élete szorosan összefonódik majd az enyémmel.

Habár az egész családot sokkolta, hogy pont én veszek magamhoz egy kutyát, akit gondozni, etetni kell; fel kell kelni hozzá az éjszaka közepén, és mindemellett napi háromszor legalább sétálni vinni. Ha hideg van, ha meleg, ha esik, havazik, vagy épp 40 fok van egész nap. Őszintén?! Én magam is meglepődtem, hogy mindez nem okozott számomra nehézséget.

Ahova mentem, oda jött ő is. Megjártam vele Angliát, jártunk sétálni hajnali 2 órakkor, keltem hozzá hajnal 6kor 4 óra alvás után, hogy ne legyen neki túl meleg, és mindezt sosem éreztem tehernek. Nehéznek?! Annak igen! Sokszor! De megérte.

Miután hazaköltöztünk Angliából, valami megváltozott. Shinji sokkal kevésbé volt kiegyensúlyozott, és én is elfáradtam, abban a pár hónapban, így nem tudtam annyira következetes lenni vele, mint szerettem volna. Itt megszületett az ötlet: „Csináljunk meg egy alapfokú tanfolyamot és hozzunk ki többet a közös életünkből!“

Nos, aki ismer tudja, aki nem az most megtudja: ha tanulásról van szó kicsit maximalista vagyok. Így lett az alapfokú tanfolyamból végül inkább trénerképzés, mert ugye miért ne?! Egyébként is szerettem volna többet megtanulni a képzésük hátteréről. ÉS jött a fekete leves: bármennyire is azt hittem, hogy mindent jól tanítottam Shinjinek, végül kiderült, hogy “őőő... huppsz!! Akkor hát, ezért nem működött jól a dolog!“ Voltunk fent, és voltunk nagyon lent, de aztán sikerült megtalálni a megfelelő motivációt és azóta is jól működünk együtt.

Vannak-e hülyeségei?! Nanáááá!!! Sikerült-e mindet megoldani? Mindig van mit megoldani 🙂 Egy kutya képzése sosem ér véget. Mindig van mit tanulni és mindig van mit javítani, de tudnunk kell megérteni, hogy egy kutyának is vannak határai például a Pekingi Palotakutyától elvárni, hogy vadászkutya legyen... hát valljuk be nem épeszű dolog.

Szerencsére több különböző típusú és fajtájú kutyával volt már lehetőségem dolgozni az elmúlt években, és elmondhatom, hogy az esetek 99%-ban a megoldás közelebb van, mint gondolnánk. De ehhez sokszor szükség van egy külső szemlélőre, aki más szemszögből látja és közelíti meg a problémát és tapasztalatával, szakértelmével helyes irányt mutat és a lehető legjobb és leggyorsabb megoldást keresi a gazdi és kutyusa számára.

Ezt a mentalitást igyekszem, minél jobban átvinni a kutyákkal való foglalkozásokba. Sokkal inkább tekintek magamra mentorként, aki igyekszik minden szinten segítséget nyújtani a kutyusoknak és gazdáiknak, mint olyan emberként, aki mindent jobban tud a gazdinál.

Shinji megváltoztatta az életem, és elmondhatom, hogy célt is adott neki. Erre képes egy kutya, ha megadjuk azt amire szüksége van; és szeretném, ha ezt minél több felelős gazdi megtapasztalhatná.

Budács Szimonetta

Kutyaoktató

Szia!

Amióta az eszemet tudom kutyákkal szerettem volna foglalkozni. Mindig is voltak kutyáink, gyermekkorom óta tanítottak a családtagjaim, hogyan és miként is kell bánni velük.

Első saját kutyámat, Rozit 2001-ben kaptam. Egy igazi díva volt, uszkárokhoz híven. Vele éltem át életem első kutya kiállításait, agility versenyeit. Sajnos azt is meg kellett tapasztalnom, hogy a sportok nagyon megterhelik a kutyák szervezetét, legfőképp ízületeiket, így nagy hangsúlyt fektetek a megfelelő ízületvédelemre a helyes etetésre és igyekszem legjobb tudásom szerint segíteni a gazdikat a hasonló kérdésekben.

Jelenlegi kutyámmal, Rockyval szereztem meg a tréneri képesítést 2019-ben. Merőben más fajta, hiszen ő egy bull típusú kutya. Elkövettem minden hibát, amit csak el lehetett követni, hajlamosak vagyunk elbabásítani, így pontosan tudom, hogy a gazdik mit is éreznek, min mennek keresztül. Rockyval belekóstoltunk az obedience engedelmesség alap és közép szintű képzéseibe, illetve Magyarországon leginkább a bull típusú kutyák köreiben népszerű sportokba, mint a magasugrás, távolugrás, futópad, valamint a nyáron űzhető dog diving-ba.

A Dogitivity Budapest megálmodójával, Petivel olyan helyet szerettünk volna létrehozni, ahová nyugodt szívvel tudják a gazdik hozni a kutyusokat. Legyen szó a napköziről, panzióról, vagy a képzéseink egyikéről.

Takács Liliána

Ügyvezető

Szia!

Mióta az eszemet tudom, imádom a kutyákat. A családom segítségével tanultam meg az alapokat, hogy miként kell közeledni és viszonyulni a kutyákhoz. 2000-ben kaptam meg első kutyámat, aki 18 évig volt velünk. Kis testű kutya révén megtapasztaltam vele, hogy mit is jelent az, hogy valójában inkább látta magát egy óriás kutyának, mint egy szoba cirkálónak. Végig hallgattam azokat az előítéleteket az emberek részéről, hogy kicsi mivolta miatt biztos, hogy harap, illetve, hogy a szülők miként ültetik el gyermekeikben a kutyákkal szemben való félelmet. 2019-ben elvégeztem a terápiás kutyamasszőr tanfolyamot, mivel mindig is szerettem volna segíteni a beteg kutyák felépülését és gyógyulását. A terápiás kutyamasszázst olyan beteg és/ vagy műtéten átesett kutyáknál lehet alkalmazni, akiknek a betegsége engedi, illetve orvosa javasolja a gyorsabb gyógyulás érdekében. Sport kutyák esetén is javasolt mind a sport megkezdése előtt és után alkalmazni masszázst. Továbbá masszázst egészséges kutya is kaphat. Szeretnék ezen tudásommal segíteni a szőrös kis kedvenceink és ezzel gazdáiknak is.

Nézz be hozzánk egy mancs-pacsira 🐾

Itt találsz minket: 1171 Budapest, Rákoscsaba u. 36,

Nagyvárosokban a kutyatartás inkább stressz, mint kikapcsolódás. Ezért létrehoztunk egy második otthont, ahol Téged is szívesen látunk!

Minket nem érdekel, ha egy az árnyékatól is megijedő Németjuhászod, vagy egy minden útjába akadót torkaszakadtából megugató zsebdiktátorod. Az érdekel, hogy akarj tenni, hogy jobb legyen! Nálunk nincsenek sémák. Nincs jó vagy rossz út. Olyan út van, ami hozzád közelebb áll, és a kutyádnak is megfelelő!